Остеохондроз: причини, класифікація, симптоми. Масаж при остеохондрозі в домашніх умовах.

Остеохондроз: причини, класифікація, симптоми. Масаж при остеохондрозі в домашніх умовах.

Причини виникнення і симптоми остеохондрозу. Як лікувати остеохондроз шиї домашніх умовах.

Остеохондроз - одне з найпоширеніших захворювань сучасного суспільства. Це захворювання хребта, яке характеризується змінами міжхребцевих дисків.Наслідки остеохондрозу Найбільш підвладна остеохондрозу частина - шия. При остеохондрозі новоутворена кісткова тканина здавлює хребетну артерію, яка, в свою чергу, гірше забезпечує харчування головного мозку. В результаті у людини погіршується координація рухів, можлива втрата почуття рівноваги, погіршується слух і зір, а іноді і призводить до інсульту.

Основними причинами остеохондрозу є:

  • Порушений обмін речовин
  • Малорухливий спосіб життя
  • Спадковість
  • Зайва вага
  • Травми хребта
  • Недолік рідини і вітамінів
  • Зміна постави

Класифікація остеохондрозу

Класифікація остеохондрозу

Остеохондроз класифікується виходячи з того, хребці якого відділу уражені. Анатомічно поділяють 4 види остеохондрозу:

  • Шийний - остеохондроз шийного відділу хребта. Характеризується болями в шиї, головними болями і може викликати підвищення артеріального тиску.
  • Грудний - остеохондроз грудного відділу спини. Характеризується тупими і ниючими болями в спині, болем при вдиху і скутість рухів.
  • Поперековий - остеохондроз поперекового відділу хребта. Характеризується біллю, яка віддає в ногу, в нижній частині спини, може дати ускладнення у вигляді міжхребцевої грижі.
  • Змішаний - остеохондроз кількох відділів хребта (шийний і грудний, грудний і поперековий і тд).

Симптоми остеохондрозу

Від розростання кісткової тканини судини стискаються і перестають нормально функціонувати, через що погіршується кровообіг в ураженій зоні. В результаті людина відчуває скутість, біль, оніміння і поколювання в кінцівках. Якщо ж кісткова тканина тисне на нервові корінці це супроводжується головними болями, пульсуючими імпульсними болями схожими з болями при гіпертонії, переривчастим диханням. При стисненні хребетної артерії може підвищуватися тиск, виникати аритмія і біль в діафрагмі.

Користь масажу при остеохондрозі

Масаж при остеохондрозі - процедура першої необхідності. Під час масажу поліпшується місцевий кровообіг, розминаються м'язи і хребет. Але з сучасним ритмом життя відвідувати масажиста не завжди є можливість, та й послуги професіонала коштують недешево. Придбання масажера стане відмінним рішенням даної проблеми. Ви зможете проводити сеанс масажу дома, в офісі і навіть в автомобілі, під час тривалої поїздки.

Існує 3 основних види масажера, які підходять для масажу при остеохондрозі:

Масажна подушка - відмінно підійде при шийному остеохондрозі. Компактний масажер глибоко опрацьовує м'язи і покращує кровообіг. Завдяки своїй формі буде зручна у використанні як вдома або в офісі, так і в автомобілі. Ролики максимально точно відтворюють масажні руху професіонала, а інфрачервоне тепло глибоко прогріває тканини. Анатомічна форма апарату дозволяє максимально ефективно розім'яти шию.

Масажна подушка Zoryana Yabluko

Масажний комір - ідеальне рішення при грудному остеохондрозі. Масажер виконаний у вигляді коміра з двома довгими лямками для рук. Пристрій відмінно підійде для масажу шиї, грудного відділу спини та попереку. Завдяки конструкції масажера ви можете самостійно регулювати інтенсивність впливу і вибирати область що масажується.

Масажер Zoryana Komir

Ручний масажер - універсальний пристрій для загального масажу. Він виконує вібраційний масаж, який ефективно стимулює приплив крові до місць, що масажуються, і глибоко опрацьовує тканини. Головна перевага ручних масажерів це те, що вони підходять для масажу шиї, спини, живота, ніг, антицелюлітного масажу і в принципі для будь-якої проблемної зони. Але є і недолік - виконувати масаж доведеться самому, або просити когось допомогти.

Ручний масажер Zoryana МХ-3500

Розглянувши апарати для електромасажу при остеохондрозі ми сподіваємося, що ви виберете пристрій, який підійде вам за принципом роботи і видом впливу. Але якщо у вас залишилися питання - телефонуйте, і наші консультанти дадуть на них відповідь і допоможуть з вибором.