Масаж ніг як спосіб боротьби зі стресом

Масаж ніг як спосіб боротьби зі стресом

Стрес супроводжує нас усе життя. Проблеми на роботі та в особистому житті, різкі зміни, навіть у добрий бік, все одно збуджують нервову систему та провокують стрес. Погані новини у світі розлітаються з шаленою швидкістю і вони теж впливають на нас, нехай навіть не завжди мають до нас пряме відношення. Вироблена роками еволюції захисна реакція, яка рятувала нам життя за часів, коли хижаки для людини були реальною небезпекою, у цивілізованому світі обернулась загрозою для життя. Адже, згідно з дослідженнями, 80% усіх хвороб виникають саме через постійний стрес. Під час стресу організм перестає працювати нормально - м'язи мимоволі напружуються, сповільнюється циркуляція крові в судинах, частішає серцебиття, порушується дихання, з'являється почуття тривоги. Гормон кортизол, який виробляється наднирковими залозами під час стресу, при постійній присутності в крові стає отрутою для нашого організму. Ми перестаємо нормально спати і харчуватися, стаємо розсіяними та неуважними, швидко втомлюємося. Саме тому боротьба зі стресом зараз є однією з головних проблем людства, а масаж ніг - один із способів її вирішити.

Як масаж ніг допоможе зняти стрес. Японське дослідження

Вчені з університету Окаяма провели дослідження про вплив масажу ніг на хронічний стрес, у якому взяло участь 57 людей. На початку експерименту в учасників зафіксували необхідні життєві показники. В них входили: частота пульсу, артеріальний тиск і рівень кортизолу у крові. Також учасники були опитані про загальне самопочуття та тривожність. Після цього група була розділена на дві частини – одні приходили сеанси масажу ніг тричі на тиждень, а інші продовжували жити звичним життям.

Вже за два тижні після початку експерименту учасники, які робили масаж ніг відзначили значне покращення сну та більш спокійну реакцію на фактори стресу. Була помічена позитивна динаміка у процесі нормалізації артеріального тиску. Крім цього, масаж допомагає зняти втому в кінці дня і має потужний загальнооздоровчий ефект.

Під час масажу в організмі відбуваються зворотні дії кортизолу: нормалізується серцебиття і дихання, розслаблюються м'язи, знижується рівень адреналіну в крові. Лікарі призначають масаж під час депресії, при безсонні та після тяжкого морального потрясіння. Масаж заспокоює, розслаблює та допомагає організму відновитися.

Масажери для ніг, що імітують ручний масаж

Думаю, ніхто не буде сперечатися, що кожен хотів би мати вдома персонального масажиста, і зараз це цілком реально. Завдяки стрімкому розвитку технологій електромасажери з кожним роком стають дедалі доступнішими і все краще імітують рухи професійного масажиста.

Найбільш близькими до ручного масажу, за механічним впливом та відчуттями, є масажери для ніг Zoryana Насолода. Апарати виконані таким чином, що нижня частина стопи розминається роликами, які тиснуть на акупунктурні точки, як це робив би масажист великими пальцями, а верхня частина стопи здавлюється м'якими валиками як руками. Така комплексна дія дозволяє одночасно опрацьовувати всю стопу виконуючи масаж біологічно активних точок та розминання ніг. У нашому магазині представлені три моделі масажера Насолода:

  • Насолода - базова модель, що виконує акупунктурний та розминаючий масаж. Додатково оснащена інфрачервоними лампами для прогріву.
  • Насолода Нова - додаткова функція вібромасажу
  • Насолода Велика – виконує масаж не тільки стоп, а й гомілок.

Купівля домашнього електромасажера - ефективний спосіб позбутися хронічного стресу. Будьте впевнені, вже після перших використань апарату ви просто не розумітимете, як жили без нього раніше. А якщо у вас виникли труднощі із вибором масажера, який підійде саме вам – наші консультанти із задоволенням вам допоможуть. Наш номер телефону: +380 (50) 109-33-93.