Масаж живота: особливості, види, протипоказання.

Масаж живота: особливості, види, протипоказання.

Масаж живота не такий популярний як, наприклад, масаж спини, а дарма, адже з його допомогою можна не лише скоригувати фігуру, а й покращити роботу внутрішніх органів. Масаж живота здатний покращити травлення та прискорити обмін речовин. Крім цього, масаж живота допоможе вам розслабитися, зняти стрес та нервову напругу. Адже так часто біль у животі пов'язаний саме з нервозністю та зайвою напругою м'язів, спазмами.

Масаж живота можна робити як у салонах, так і вдома самостійно, як руками, так і за допомогою електромасажерів. У цій статті ми розповімо саме про домашній самомасаж, адже чудово розуміємо, що далеко не всі мають можливість відвідувати масажиста навіть раз на тиждень.

Масаж живота має свої особливості, які ви обов'язково повинні знати, якщо проводитимете сеанс масажу самостійно. Почнемо із підготовки до процедури. Найкращий час для виконання масажу живота - через годину після їди і не менше ніж за годину до. Найкраща позиція для масажу живота – лежачи на спині з трохи зігнутими в колінах ногами. Під час виконання масажу не можна сильно натискати на живіт, особливо обережним потрібно бути в області печінки. Ну і, звичайно ж, потрібна регулярність. Проводити масаж бажано не рідше 1 разу на 2 дні, ідеально – щодня.

Види масажу живота

Масаж живота буває косметичний та оздоровчий. Оздоровчий вид масажу виконують для поліпшення травлення та роботи внутрішніх органів, косметичний – для корекції фігури.

Оздоровчий масаж живота

Масаж виконується руками та займає 10-15 хвилин вашого часу. Основні техніки - погладжування, розминання, розтирання та похлопування.

Починати масаж живота, як і будь-який інший, необхідно з погладжування за годинниковою стрілкою, рівномірно розподіляючи тиск на всю область живота. Далі переходимо до розтирання, по суті, це теж погладжування тільки з більшою інтенсивністю. Розтирання проводяться двома руками складеними таким чином, щоб великі та вказівні пальці обох рук утворювали трикутник. Напрямок руху – зверху вниз. Розминання являє собою захоплення та відтягування тканин, що масажуються, руками. За допомогою цієї техніки масажу відбувається стимуляція кисневого обміну та підвищується тонус м'язів. Після розминання переходимо до легких похлопувань долонею або кінчиками пальців, створюючи легку вібрацію. Закінчувати масаж потрібно повертаючись до техніки погладжування.

Використовуйте під час масажу спеціальну олію або крем. Так ви не тільки полегшите ковзання рук по животу, але й покращите собі настрої легкої аромотерапією.

Косметичний масаж

Косметичний масаж живота виконується для корекції фігури та здійснюється вібромасажером. Вони бувають двох видів: професійні та побутові. Професійні апарати мають високу потужність, це великі масажери, розраховані на високе щоденне навантаження. Найпопулярніший професійний масажер для корекції фігури – модель Unix МХ-3500, яка зібрана на найкращому заводі масажного обладнання Maxstar у Південній Кореї. Масажер має плавне регулювання потужності та три види змінних насадок, що робить апарат ефективним для застосування на будь-якій проблемній ділянці тіла.

Побутові масажери легкі та компактні, зручні у використанні, проте їхня потужність на порядок нижча. Модель домашнього електромасажера Strunka розроблена спеціально для корекції фігури в області живота та стегон. Наявність восьми змінних насадок дозволить використовувати апарат для різного виду впливу: від легкої вібрації до інтенсивного вібромасажу. Крім цього, Strunka має 5 режимів роботи та 6 рівнів потужності для максимальної універсальності.

Вібрація підтягує шкіру, зміцнює м'язи преса, стимулює циркуляцію крові та лімфи, прискорює виведення токсинів та зайвої рідини з організму. Використання вібромасажера допоможе позбутися підшкірного жиру і підтримувати тонус шкіри навіть при різкому зниженні ваги. Однак не варто забувати, що схуднення – це завжди комплексний підхід. Більше рухайтеся, скоригуйте харчування і результат не змусить довго чекати.

Виконувати масаж необхідно з низької інтенсивності роботи масажера поступово збільшуючи її. Не варто забувати про обережність і бути максимально делікатним в області печінки та нирок. Ці органи не люблять вібрацію. Час сеансу масажу не повинен перевищувати 15 хвилин.

Протипоказання до масажу живота

  • Схильність до внутрішніх кровотеч
  • Виразка шлунку
  • Онкологія
  • Тромбози
  • Вагітність
  • Підвищена температура
  • Період загострення хронічних захворювань
  • Жовчнокам'яна та сечокам'яна хвороби