Масаж ніг при цукровому діабеті

Масаж ніг при цукровому діабеті

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на діабет страждає 422 мільйони осіб, а в останні 30 років поширеність хвороби продовжує зростати. Людство досі не знайшло способу лікувати діабет, але винайшло підтримуючу терапію, що дозволяє хворим вести довге та активне життя.

Про діабет

Інсулін - гормон підшлункової залози, без якого організм втрачає здатність засвоювати цукор (глюкозу). Діабет виникає з різних причин і призводить або до недостатнього вироблення інсуліну (діабет першого типу), або ж до нездатності клітин засвоювати інсулін (діабет другого типу). Як результат, відбувається накопичення глюкози в крові, що призводить до ниркової недостатності, сліпоти і порушень чутливості.

Масажер для ніг при діабеті

Найбільш характерні симптоми діабету це:

  • Поліурія (часте сечовипускання);
  • Поліфагія (підвищений апетит);
  • Полідипсія (постійна спрага).

При наявності цих симптомів варто негайно пройти обстеження. Перш за все, необхідно здати клінічні аналізи на підвищений вміст цукру в сечі і крові.

Незважаючи на відсутність лікування, діабет - це не вирок. Людству відомо безліч інших хвороб, які ми навчилися контролювати постійним прийомом ліків - астма, гіпертонія, спадкові захворювання типу муковісцидозу і т д. За умови своєчасної діагностики, люди, хворі на діабет, можуть прожити довге і здорове життя.

Навіщо потрібен масаж? Які є протипоказання?

Один з грізних симптомів діабету - порушення мікроциркуляції крові і лімфи в нижніх кінцівках. Порушення чутливості, ламкість судин ніг, діабетичні виразки на ногах - все це небезпечні наслідки неправильного лікування.

Нагадаємо, що при наявності структурних змін шкірних покривів у вигляді виразок і різних ран масаж протипоказаний. На жаль, неприпустимий масаж при пізніх стадіях, які супроводжуються незворотними структурними змінами тканин, особливо з ураженням шкірних покривів. Будь ласка, проконсультуйтеся з вашим лікарем. Якщо він рекомендує вам масаж ніг, ви можете сміливо купувати собі массажер для регулярного использования.

Масажер для ніг при діабеті

Масажер для ніг при діабеті

На початкових стадіях прекрасним способом профілактики є масаж ніг. Він покращує мікроциркуляцію і відтік крові, відновлює порушені нейронні зв'язки, що призводить до втрати чутливості, а також усуває симптоми діабетичної артропатії, що вражає великі і дрібні суглоби ніг.

Для регулярного масажу в домашніх умовах ідеально підійде електромасажер. Такі апарати мають невисоку вартість, особливо, якщо порівнювати з ціною одного сеансу у масажиста.

Так, не можна вилікувати діабет. Хворі завжди змушені приймати препарати (інсулін при першій формі діабету і похідні бигуанидов при другій) і стежити за рівнем глюкози в крові. Але регулярний масаж ніг дозволить вести активний спосіб життя, поліпшить самопочуття і якість сну хворого.

Як часто використовувати масажер для ніг?

Рекомендується використовувати апарат щодня, вранці і ввечері. Стандартний сеанс становить 15 хвилин, але навіть за цей короткий час, масаж принесе користь для здоров'я і самопочуття.

Якщо вам потрібна консультація по вибору масажеру, телефонуйте 380 (50) 109-33-93.

Ознайомитися з видами масажерів для ніг Zoryana можна тут.