Який масажер вибрати: роликовий чи ударний?

Який масажер вибрати: роликовий чи ударний?

Останнім часом все більше людей вибирають масаж у домашніх умовах, адже це дуже зручно та практично. Не треба кудись йти, по дощу, снігу, сонцю, витрачати час на дорогу-краще провести цей час із користю для себе та близьких. Масаж знаходиться на піку популярності не тільки у людей із захворюваннями опорно-рухового апарату. Сидяча робота, тривале перебування за кермом автомобіля, незручна поза для сну, остеохондроз, невралгія, біль у м'язах після заняття спортом – це все спричиняє застосування масажного апарату. При виборі масажера для своїх потреб ми стикаємося з різними видами масажного впливу. У цій статті ми розберемося, яка масажна дія підійде саме вам, і допоможе зняти м'язову та нервову напругу, подарує почуття легкості.

Як працюють роликові масажери

Роликові масажери стали популярним засобом домашнього масажу різних частин тіла. Масажний механізм представляє собою круглі ролики з пластику або натурального нефриту з вбудованим підігрівом, які рухаються по або проти годинникової стрілки. Кількість роликів може змінюватись в залежності від типу масажера (від 4 до 8).

Роликові масажери бувають трьох видів: подушки, коміри та накидки. Розглянемо їх детально.

Подушки

Масажер має форму подушки, в якій розташовані ролики, що обертаються, і розминають м'язи шиї, плечей, попереку, а також колін. Має зручну форму та невеликі розміри, мобільна. Ви можете прикріпити її до офісного крісла, автомобільного сидіння або домашнього стільця. Зручно брати у подорож. Працює від мережі та від автомобільного прикурювача.

Коміри

Апарат виготовлений у вигляді накидки на плечі, що робить його зручним у використанні. На кінцях у масажера є отвори для рук, за допомогою яких можна притримувати та переміщувати масажер, та регулювати силу натискання. Може використовуватися для масування шиї, комірцевої зони, попереку та навіть стегон. Комірцевий масажер за розміром більше подушки, за рахунок цього він може опрацювати більшу ділянку тіла.

Накидка

Багатофункціональний масажер, який може опрацьовувати одночасно спину, шию, стегна та сідниці в залежності від моделі. Можна використовувати в автомобілі, офісі чи вдома. Має чималий обсяг. Ролики розташовуються у спинці накидки, і переміщаються по всій поверхні, що забезпечує комплексний масаж спини.

Масаж за допомогою роликів знімає напругу, прибирає ломоту та біль у м'язах, знімає спазм мускулатури. Покращує обмінні процеси та кровообіг. Сприяє відновленню рухової активності. Допомагає розслабитися після важкого дня, полегшити біль у спині, шиї та інших частинах тіла.

Регулярний масаж шиї допоможе вам позбавитись головного болю, відновить сон. Застосування роликових масажерів – це ефективна профілактика проти остеохондрозу.

Перевагою таких масажерів є те, що вам не потрібно прикладати жодних зусиль, ролики працюють самостійно, ви тільки фіксуєте їх на потрібній області та розслаблюєтесь. Але вони не є універсальними і працюють тільки на конкретних ділянках.

массажная подушка zoryana activeмассажер zoryana komirмассажная накидка Zoryana Nefrimax

Як працюють вібраційні та ударні масажери

Вібраційні масажери створюють коливальні хвилі різні за частотою та амплітудою, які впливають на тіло людини. Ударні масажери, або як їх ще називають перкусійні, здійснюють постукують рухи, у напрямку вгору-вниз.

Вони діляться на універсальні ручні масажери та масажні пістолети.

Ручні масажери

Ручні масажери підходять для масажу тіла. За допомогою змінних насадок ви можете виконувати антицелюлітний, точковий і загальний вид масажу. Регулювання інтенсивності дає змогу користуватися масажером усім членам сім'ї незалежно від віку. Ручні масажери бувають побутові та професійні. Побутові легкі, компактні, зручні у використанні. Професійні масажери мають масивний корпус і вони більш важкі, вам може знадобитися допомога у застосуванні апарата, однак у них вища потужність для глибокого опрацювання м'язів і вони розраховані на високе навантаження. Можуть бути оснащені інфрачервоними лампами, які посилюють розслаблюючу та знеболювальну дію вібромасажера.

Масажний пістолет

Масажер виконаний у формі пістолета, він комфортно сидить у руці та зручний у використанні. Комплектується чохлом, який дозволяє взяти апарат із собою в дорогу, в офіс та тренажерний зал. Невеликий розмір, компактний, портативний і працює від акумулятора. У комплекті є насадки для опрацювання різних груп м'язів: ніг, спини, попереку, шиї. Використовують для зниження м'язового болю, поліпшення кровообігу, зняття болю у суглобах після фізичного навантаження, прискорює відновлення м'язів та знижує ризик травм під час заняття спортом. Підходить для застосування професійним спортсменам, людям, які страждають на артрит і м'язову атрофію, і тим, хто просто хоче розслабити м'язи після робочого дня.

Нижче розберемо основні сфери застосування ударних та вібраційних масажів.

Корекція фігури

Щоб зробити шкіру більш пружною та підтягнутою, скоригувати контури тіла, позбутися целюліту, зменшити розтяжки, люди вдаються до масажів. Вібраційні хвилі стимулюють зміни у жирових тканинах. Вони поступово розпадаються на більш легкі частинки, які простіше виводяться з організму. За допомогою перкусійного масажу посилюється кровообіг і лімфооберт по всьому тілу, за рахунок чого активуються метаболізм у тканинах. Для схуднення одного масажу буде мало, але в комплексі зі спортом і правильним харчуванням, результат не забариться.

Загальний масаж

У тілі людини, з різних джерел, налічується від 636 до 850 м'язів. За допомогою масажу ми впливаємо на них і все тіло, на всі системи нашого організму. Ефект від загального масажу отримує як м'язова система, так і  травна, кровоносна, ендокринна, лімфатична, нервова. Відбувається поновлення після фізичних навантажень. Загальним масажем тіла, ми можемо вплинути на нервову систему, заспокоювати або збуджувати її. Масаж здатний полегшити життя за наявності артриту та остеохондрозу, а також служить профілактикою цих захворювань. Під час загального масажу опрацьовується спина, передпліччя та шия, потім поперек та область сідниць, а після – задня частина ніг.

Спортивний масаж

Розроблений для людей, які ведуть активний спосіб життя і зазнають великих фізичних навантажень. Використовують при підготовці тіла до тренування, а також прискорити відновлення після неї. Дозволяє підвищити фізичну витривалість організму.

Види спортивного масажу:

  • попередній - робиться перед тренуванням для розігріву м'язів, це чудова профілактика отримання травм та розтягувань.
  • тренувальний - проводитися протягом 2х годин після закінчення тренування і є її частиною. Підвищує рухливість суглобів, покращує тонус м'язів.
  • відновлювальний – розслабляє та відновлює сили після інтенсивних тренувань. Більше уваги необхідно приділити частинам тіла, на які було максимальне навантаження.

Застосування вібраційного та ударного масажу дозволяє покращити кровообіг та лімфоток, зняти напругу у м'язах, надати знеболювальну дію та сприяє розщепленню молочної кислоти. Для виконання спортивного масажу відмінно підійде масажний пістолет, адже він поєднує всі необхідні функції.

Вібраційні та перкусійні масажери є універсальними, адже за їх допомогою можна опрацювати все тіло. Однак, при використанні таких масажерів вам потрібно буде докласти зусиль або навіть знадобиться допомога.

Масаж тіла - одна з найприємніших та найкорисніших процедур. Різна дія на м'язи може:

  • надати розслабляючий ефект, позитивно вплинути на стан нервової системи
  • виводити з організму надлишки молочної кислоти, яка є причиною болю у м'язах після фізичних навантажень.
  • повернути в тонус навіть атрофовані м'язи, що корисно після отримання різних травм
  • покращити кровообіг та лімфоток, виведення токсинів з організму
  • прискорити регенерацію клітин та в'ялість шкіри, зробити чіткішими контури тіла.
  • вивести зайву рідину з організму, завдяки чому проходять набряки
  • попередити розвиток хвороб опорно-рухового апарату та допомагає їх усунути

ручной массажер zoryana medicaмассажный пистолет Zoryana impuls

За допомогою правильно підібраного масажера можна досягти різних результатів. Для досягнення максимального ефекту від масажера ви повинні зрозуміти, якого результату хочете досягти. Вирішити який масажер вибрати: вібраційний, ударний або роликовий допоможе наша стаття. Однак, якщо у вас виникли труднощі з вибором, ми з радістю допоможемо, наш номер телефону: +380 (50) 109-33-93.