Апаратний масаж: види електромасажерів, переваги та недоліки, протипоказання

Апаратний масаж: види електромасажерів, переваги та недоліки, протипоказання

Завдяки стрімкому розвитку технологій дедалі більше електроприладів міцно входять у наше життя, роблячи його простішим та комфортнішим. Наприклад, зараз ми вже не можемо уявити своє життя без пральної машини, мікрохвильової печі та безлічі іншої техніки. Все це вже стало невід'ємною частиною нашого життя, хоча раніше було доступно лише обмеженій кількості людей. Так сталося й з масажним обладнанням. Раніше електроприлади для масажу були чимось рідкісним і найчастіше купувалися лише у медичні масажні кабінети, де їх використовували для реабілітації та лікування. Зараз ми можемо з упевненістю сказати, що електромасажер може дозволити собі кожен, а різноманітність апаратів дозволяє вибрати масажер, який підійде саме вам. Про це ми і поговоримо в цій статті: як вибрати ідеальний масажер для себе, які недоліки та переваги має апаратний масаж, і, звичайно ж, поговоримо про протипоказання до масажу.

Як вибрати ідеальний електромасажер

Почнемо з найважливішого - підбору апарату, який задовольнить усі ваші вимоги. Перше, що потрібно зробити - визначитися, навіщо вам потрібен масажер і яку проблему він має вирішувати. Існує величезна кількість масажних технік та пов'язаних з ними апаратів для масажу, проте ми з вами зупинимося на трьох найбільш поширених та затребуваних.

Роликові масажери

Масажери роликового типу не дарма починають нашу збірку. Наразі проблема малорухливого способу життя дуже актуальна, саме тому масажні подушки, коміри та накидки знаходяться на піку популярності. Масажна подушка - найяскравіший представник роликових електромасажерів. Принцип роботи такого апарату полягає у кругових рухах пластикових або нефритових роликів, які розминають м'язи на кшталт східної техніки масажу шиацу. Якщо вас турбують болі в спині та шиї, скутість м'язів у грудному відділі хребта, головні болі спричинені остеохондрозом, то роликові масажери – ваш варіант.

Ручні вібромасажери

Другим у нашому списку стане найуніверсальніший вид електромасажерів. Ручний масажер – апарат, який підійде буквально для будь-якої ділянки тіла. Його використовують для масажу шиї, спини, рук, ніг, живота, стегон і навіть голови та обличчя, проте найбільш ефективний вібромасажер буде саме для корекції фігури. Вібромасаж допомагає підтримувати тонус шкіри та боротися з целюлітом. Звідси висновок – якщо ваша основна мета ідеальна фігура, то ручні вібромасажери саме те, що потрібно.

Масажери для ніг

Останніми в нашій добірці будуть масажери для ніг, адже тут все очевидно. Вони використовуються для полегшення болю в ногах, боротьби з набряками та нічними судомами, є ефективною профілактикою варикозного розширення вен. Єдине, на що хотілося б звернути увагу, це рекомендації щодо вибору масажера для ніг. А полягають вони в тому, що якщо вас турбують набряки або ви страждаєте від цукрового діабету та низької чутливості в ногах, у вас порушено кровообіг у кінцівках, то найкращий вибір для вас буде повітряно-компресійний масажер для ніг. Якщо у вас болять ноги після тривалого ходіння, ви хочете розслабитись, то рекомендуємо звернути увагу на роликові масажери для ніг. Це масажери, які максимально точно відтворюють рухи рук масажиста.

Переваги та недоліки апаратного масажу

У наступному розділі ми поговоримо про те, які переваги та недоліки має апаратний масаж перед класичним ручним масажем в салоні.

Переваги апаратного масажу:

  • Масаж у будь-який час у будь-якому зручному для вас місці. З домашнім масажером у вас більше немає необхідності йти в салон, адже все необхідне у вас вже є. А компактні масажні подушки можна навіть брати із собою в офіс або використовувати в автомобілі.
  • Вартість стандартного масажера нижче, ніж 10 сеансів масажу в салоні, а термін служби апарату може бути від 1 до 5 років.
  • Електромасажери найчастіше універсальні, і можуть використовуватися для масажу будь-якої ділянки тіла, особливо ручні вібромасажери.

Недоліки апаратного масажу

  • Якщо вам необхідні відразу кілька видів масажу (наприклад, ви хочете позбавитися целюліту, але і масаж ніг вам також потрібен), то вам доведеться купити два масажери.
  • При використанні ручного масажера вам потрібно буде робити масаж самостійно або просити допомоги у когось.

Протипоказання до апаратного масажу

Апаратний масаж має такі ж протипоказання, як і ручний, проте їх обов'язково потрібно враховувати при покупці електромасажера.

  • Висока температура тіла чи тиск
  • Кровотечі та схильність до них
  • Хвороби шкіри
  • Гострі форми хронічних захворювань
  • Запальні процеси
  • Онкологія

Сподіваємося, що дана стаття стала корисною для вас і відповіла на питання, які у вас виникали про апаратний масаж. Але якщо ви все ще вагаєтеся з вибором або вас цікавить інформація про види електромасажерів, яких немає у нашій добірці, то ми з радістю проконсультуємо вас за номером телефону +380 (50) 109-33-93.