Целюліт: причини появи, стадії, методи боротьби. Апаратний антицелюлітний масаж в домашніх умовах.

Целюліт: причини появи, стадії, методи боротьби. Апаратний антицелюлітний масаж в домашніх умовах.

Целюлітом називається запалення жирової клітковини. Відбувається це через те, що, на певній ділянці тіла (найчастіше стегнах і сідницях), накопичується жирова тканина з порушеною мікроциркуляцією. Новостворені клітини жиру затримують вологу, за рахунок чого з'являється набряклість, яка тисне на сполучну тканину. Збільшується вироблення колагену, який, в свою чергу, чинить опір тиску і пронизує жирову тканину. Таким чином і з'являється та сама "апельсинова кірка", яка турбує практично всіх жінок планети.

Прояви целюліту

Целюліт може з'явитися ще в підлітковому віці, а після 25 років від нього страждають вже більше 75% жінок. Після 35 років - більше 90%. У чоловіків целюліт зустрічається вкрай рідко.

Чому з'являється целюліт

У багатьох склалася помилкова думка, що наявність целюліту пов'язано із зайвою вагою. Це не так. Худенькі дівчата з невеликою кількістю підшкірного жиру також страждають від цієї хвороби. Причин виникнення целюліту багато, але основною вважається підвищений вміст в крові жіночого гормону - естрогену. Саме з цим пов'язане те, що у чоловіків целюліту практично не буває. Крім гормонального дисбалансу називають такі причини появи "апельсинової кірки":

  • Малорухливий спосіб життя
  • Наявність шкідливих звичок
  • Неправильне харчування
  • Стрес

Всі ці фактори, так чи інакше, пов'язані з утворенням зайвої ваги і порушенням процесів жирового метаболізму. Крово і лімфообіг значно сповільнюються в уражених целюлітом областях. Токсини і рідина погано виводяться і накопичуються в жирових тканинах.

Розрізняють 4 стадії целюліту:

I. Візуально зміни практично не помітні. Виявляється лише легким набряком без зміни поверхні шкіри.

II. На другій стадії збільшується кількість рідини, яку не може вивести венозна система. Зростає тиск на сполучну тканину і з'являються характерні зміни поверхні шкіри.

III. На третій стадії набряк передавлює вени і перешкоджає нормальному кровотоку в тканинах. Горбки на шкірі помітні неозброєним оком, а шкіра на уражених целюлітом ділянках, холодніше, ніж на здорових.

IV. Фіброзна стадія. Уражена шкіра холодна, має синюватий відтінок і низьку чутливість.

Стадії целюліту

Як позбутися целюліту

Існують певні рекомендації для профілактики целюліту і його лікування:

Лікування целюліту

  • Дотримуйтеся правильного харчування
  • Відвідуйте баню або сауну. Приймайте контрастний душ. Такі водні процедури сприяють виведенню шкідливих речовин і токсинів, глибоко очищають і тонізують шкіру.
  • Застосовуйте антицелюлітні масла і креми після водних процедур.
  • По можливості носіть вільний одяг. Тісні джинси та синтетична білизна перешкоджають нормальному повітрообміну. Це сприяє розвитку целюліту.

Але найефективнішим методом для профілактики і лікування целюліту є масаж. Саме за допомогою антицелюлітного масажу можна поліпшити кровообіг і лімфоток в уражених ділянках. Інтенсивно розминаючи жирову тканину ви стимулюєте обмінні процеси і виведення токсинів, що накопичилися. Масаж допомагає клітинам вивести зайву рідину, тим самим знімаючи набряк з тканин.

Сеанси антицелюлітного масажу можна легко проводити в домашніх умовах. Розминайте уражені ділянки руками у напрямку лімфотоку або використовуйте спеціальні вібромасажери високої потужності. Самомасаж руками, звичайно, не дасть такої ефективності як спец. апарати, але, при регулярних сеансах, буде помітний результат.

Апаратний антицелюлітний масаж в домашніх умовах

Для того, щоб поліпшити і прискорити ефект від антицелюлітного масажу потрібно використовувати спеціалізовані вібромасажери. Руками ніколи не вийде досягти такої інтенсивності масажу, яку забезпечують професійні апарати. Антицелюлітні вібромасажери мають високу потужність і силу впливу, що сприяє глибокому опрацюванню тканин.

Інтенсивний вибромассаж стимулює глибокі шари підшкірного жиру. Кров приливає до уражених ділянок і активізує обмінні процеси в тканинах. Клітинам стає легше виводити зайву рідину і токсини, за рахунок чого значно зменшується набряклість і, відповідно, тиск на сполучну тканину.

Також придбання масажера збереже ваш бюджет. Позбавлення від целюліту це тривалий процес, який вимагає регулярності, а щоденні відвідування салону краси обійдуться недешево. Наявність масажера дозволить вам проводити регулярні сеанси антицелюлітного масажу вдома в будь-який зручний для вас час.

Антицелюлітні масажери